donderdag 26 november 2015

Phangnga Bay (Maleisië Thailand)

Vanaf Georgetown gaan we noordwaarts richting de grens met Thailand. We overnachten vlak voor de grens in Kangar in een klein maar keurig hotel. Hiervoor waren 3 redenen, het was al laat we konden niks leuks vinden en we moesten nog wat ringgits kwijt. De kamer was uitgerust met een koran, een kleedje en een pijl richting Mekka. De volgende morgen gaan wede grens over. Weer de gebruikelijke rituelen van immigration, stempel in het paspoort en de auto uitschrijven met het Carnet de Passage. Bij de Thaise grenspost weer een stempel in het paspoort halen dat drie maanden geldig is. De toelating van onze auto was gelimiteerd tot 3 weken. Dit wisten we eigenlijk wel maar natuurlijk toch proberen of het langer kon. Dit kan niet aan de grens en we werden doorverwezen naar een douanepost ergens in Thailand en dan is het geen probleem. We zullen zien. We overnachten bij een resort vlak bij Pak Bara.Iemand van het resort regelt voor ons een Thaise SIM-kaart. Was nog een heel gedoe omdat er niemand Engels sprak behalve ik dan.

Als we de volgende dag goed en wel onderweg zijn naar Pak Meng komen we twee Nederlandse motorrijders tegen, Lilian en Guido. Ze keren en we hebben een gezellige lunch met ze. Zij zijn al 9 maanden onderweg vanuit Nederland. Via Iran, de stan-landen en Mongolië door China, Laos en Cambodja zijn ze nu in Thailand. Je begrijpt dat er heel wat info uit te wisselen was. Zij hebben een prachtige en zeer informatieve site. Ze vervolgen hun weg naar Kuala Lumpur waar ze proberen hun BMW's met het vliegtuig naar Nieuw Zeeland te vervoeren. In Pak Meng vinden we een prachtig vrij plekje aan het strand.

We vervolgen onze reis naar Ko Lanta. Ondanks dat Ko Lanta erg toeristisch is vinden we een prachtig plekje aan het strand Bamboo helemaal aan de zuidkant van het eiland. We mogen aan het strand bij een restaurantje staan als we er maar eten. Ook hebben ze een openlucht massage waar ik dankbaar gebruik van maak. Het is hier heerlijk dus we blijven een dagje extra.
Hij staat klaar om een ritje op te maken
Oogst van de rubberboom


Het volgende reisdoel is Phangnga Bay, dit is een Marine park met afgetopte krijtrotsformaties in zee. Voordat we daar zijn overnachten we nog een keer in Oa Nang, erg druk toeristenplaatsje, maar we weten even verderop een rustig resort te vinden waar we wederom kunnen staan als we maar blijven eten. Dat blijven eten is ook in Thailand geen straf, het eten is heerlijk en zeer gevarieerd. We weten echter niet altijd wat we moeten bestellen, zeker niet als er geen plaatjes bij staan op het menu. Van de Thaise lettertekens kunnen we geen soep koken. In tegenstelling tot Maleisië spreekt hier bijna niemand Engels.
Lekker visje gegeten in drijvend restaurant
Enorme aardewerk waterkruiken


Viskwekerij met zuurstofinbreng systeem


De volgende dag gaan we in Phangnga op zoek naar een boot die ons tussen de vele eilandjes door kan varen. Na even zoeken lukt het in Phangnga Bay. We kunnen de volgende dag mee vanaf 9uur tot ongeveer 4 uur. De verkoper van het boottochtje wijst ons op een evenement dat deze avond in het haventje plaats vindt. Een light-show noemt hij het. Het is een ceremonie ter afsluiting van het regenseizoen. Iedereen heeft een drijvend bloemboeketje met een kaarsje erop dat brandend te water wordt gelaten en dan met de stroom van de rivier meedrijft. Gezellige drukte voor jong en oud. Natuurlijk sturen we ook een paar boeketjes onderweg.De boottocht doen we samen met een Canadees en Duits stel. We gaan door het mangrovewoud via slingerende vaarwegen. We varen langs en door uitgesleten grotten en gaan met een kajak doorgangen door die erg laag zijn, een prachtige ervaring. Dat het niet altijd goed gaat blijkt wanneer we een grot uitvaren er ineens paniek is in een bootje iets verderop. Er blijkt een flink rotsblok naar beneden gekomen te zijn. We zien wat gespartel in het water omdat het bootje om gekieperd is. Gelukkig was er niemand gewond, maar dat had heel anders kunnen aflopen. We maken nog een wandeling door een druipsteengrot om daarna te lunchen aan het strand en even te zwemmen. Het zijn mooie bootjes waarin de toeristen rondvaren. Achterop staat een motorblok uit een auto met een keerkoppeling en dan een schroef die een paar meter achter de motor zit met een lange as. Het geheel zit op een scharnierpunt op de boot en door het hele handeltje heen en weer te bewegen is het bootje prima bestuurbaar. Wat ons betreft hadden ze er wel een uitlaat met demper op mogen zetten nu is het een open pijp, lawaai zat dus.
2 opmerkingen:

  1. Oh wat een mooie plaatjes en prachtige belevenissen!!!!!! Leuk om jullie zo te volgen! Groetjes van Bart, Tea, Kijn en Kluun

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie verhalen ! Inderdaad is het eten in Thailand een genot, geniet ervan ! Groetjes uit Oosterwolde.

    BeantwoordenVerwijderen