zondag 1 november 2015

Malakka (Maleisië)


Nadat we 's morgens afscheid genomen hadden van onze agent rijden we richting Pulau Carey. Dit is een eiland waarop nog steeds mensen wonen die de traditionele leefwijze er op na houden.
Ze leven in kleine dorpen die soms moeilijk bereikbaar zijn. Het Unesco werelderfgoed heeft in een van de dorpen een museum opgezet dat we bezoeken. Het is wel erg rustig als wij er zijn uitgezonderd de juffrouw die een rondleiding geeft is er niemand te zien. Zeer bijzonder zijn de uit hout gesneden beelden met zeer artistieke vormen. We moeten nog even in ons reisritme komen want in ons enthousiasme vergeten we er foto's te maken. Wel bij de les is Bernadette als de juffrouw mij met de blaaspijp leert schieten. Valt nog niet mee, maar na een paar keer oefenen schiet ik toch in de roos (buitenkant). Laat mijn maar eens proberen zegt Bernadette en ze schiet gelijk raak. Waarop de juffrouw zegt “you did a graet blowjob” ha-ha. Maar niet meer verder oefenen zeg ik. Onderweg rijden we door immense olijfboom plantages, grotendeels van een eigenaar.

We proberen een plekje voor de overnachting te vinden in de buurt van Morib. Aan een oud vrouwtje vraag ik of we voor haar huisje aan het strand mogen staan. Geen probleem zegt ze en het ziet er uit als een lekker rustig plekje. Als ik weer bij de auto kom heeft Bernadette aanspraak van een stel jongeren. Deze weten dat een eind verderop een veel leuker plekje is. Bagan Lalang.

Luxe vakantie woningen op palen in de vorm van een palmboom in Bagan Lalang

 Als we er aankomen blijkt het een toeristisch plekje met een boulevard en vele restaurantjes. En natuurlijk veel levendiger, vooral als het donker wordt. Dan zit de jeugd op brommertjes die met zoveel mogelijk lawaai de boulevard heen en weer rijden. Dat ging door tot een uur of drie. De wijze les hieruit is dat je beter naar oude vrouwtjes kunt luisteren dan naar de vlotte jeugd. Wel kunnen we er voor € 0,20 's morgens een douche nemen en dat is natuurlijk mooi meegenomen.
We gaan verder, op zoek naar een plek waar een schildpadden onderzoekcentrum moet zijn. Het plaatsje Padang Kemunting kunnen we wel vinden maar de schilpadden niet.
Verder naar Malakka, waar we slapen naast het Holiday-In hotel, een adresje dat we van Gerard hebben gekregen die hier vorig jaar ook gestaan heeft. Wel handig, dan hoef je niet te zoeken in de stad. Wel moeten we deze keer betalen en wel 2 Ringgit en dat is ongeveer € 0,40. Daar worden we dus wel vrolijk van. Ook diesel tanken is hier een feestje, 40 eurocent per liter. Ook het eten is dermate goedkoop dat we nog niet zelf gekookt hebben. Dat zelf koken zal ook geen lolletje zijn bij temperaturen van over de 30 graden.


Kanonnen op fort Middelburg
De kannonen zijn van de VOC .

Kerkje aan het rode plein, in 1911 zijn alle gebouwen om dit plein rood geschilderd


Malakka is een koloniaal stadje eerst van Portugal, die er door de Hollanders na 130 jaar weggejaagd zijn en na ongeveer 200 jaar Nederlands bewind is het met de Britten geruild voor delen van Sumatra. We bezoeken er het rode plein met het bekende kerkje en het Stadthuys. In het Stadthuys is een museum dat de geschiedenis van Malakka en Maleisië mooi weergeeft. Ook bezoeken we de oude gouverneurswoning van de Hollanders.De drukke winkelstraat, Jonkerstreet, doet ons weer aan China denken. Het ruikt er zelfs Chinees, maar dan niet naar Chinees eten. We lunchen bij het Hard Rock Café. Om af te koelen gaan we in een groot winkelcentrum een paar uurtjes zoet brengen en bij Starbucks ons blog bijwerken. De koffie en de thee zijn hier 4x zo duur als bij de zaakjes langs de weg. Dan weer terug naar ons parkeerplekje. De oordoppen moeten hier wel in, want het verkeer gaat hier dag en nacht door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten