zondag 19 januari 2014

San Gerardo de Dota (Costa Rica) San Juan del Sur (Nicaragua)


Voordat we vertrekken vanaf de Finca gaan we eerst even zoeken naar de quetzal. We horen van de finca eigenaar waar ze weleens te vinden zijn. Als we daar aankomen is er een groep Zweden druk aan het fotograferen en filmen. Ze hebben een gids bij zich die alles van de lokale vogels weet. Kunnen wij dus mooi van profiteren. Als we hun vragen wat ze gezien hebben zijn het enkel vrouwtjes quetzals, niet de mooie mannetjes met de lange staarten. Als wij er zijn, zijn ook de vrouwtjes verdwenen. De zweden vertrekken en wij willen ook gaan en dan komen ze tevoorschijn een stuk of 4 vrouwtjes en 2 mannetjes. We hebben ze op de foto maar helaas niet erg scherp, maar we laten ze toch maar zien.


Na deze meevaller gaan we verder naar het noorden van Costa Rica. We gaan binnendoor om niet door San Jose te hoeven rijden. Dit is een goede keuze, mooie omgeving maar soms onverharde wegen en we komen door mooie dorpjes met vele koffieplantages. We overnachten bij een traditionele ossenkarrenfabriek,  die eigenlijk een museum is waar vele souveniers verkocht worden. Maar ze hebben een mooie parkeerplaats achter de fabriek waar we gratis en erg rustig kunnen overnachten.


We willen de vulcan Poás in het gelijknamige park bezoeken ,maar als we er aankomen is het erg bewolkt en miezerig. De man bij de entree zegt dat het niet erg zinvol is om 20 dollar entree te betalen omdat we toch niks kunnen zien. Wel eerlijk van hem, dus we besluiten om onze weg maar te vervolgen. Weer via mooie binnendoor wegen komen we bij Laguna de Arenal. Een groot meer aan de voet van de vulkaan. Via een Duitse bakkerij in Nuevo Arenal komen we terecht bij een mooi restaurant Tinajas met een prachtig uitzicht over het meer. De mensen zijn er erg vriendelijk en gastvrij, we kunnen overnachten en douchen en omdat we ook het ontbijt bij hen nemen kost het verder ook niks. 
De volgende plaats is Monteverde aan de andere kant van het meer. De weg erheen is beroerd maar wel mooi, het plaatsje is zeer toeristisch, met weer erg veel Amerikanen. We kunnen overnachten bij lodge/restaurant La Colina. Daar moeten we behoorlijk pingelen, want ze zijn aardig aan de prijs. Ad weet de prijs te drukken tot 20 dollar p.n. inclusief, en dat moet gezegd, een flink ontbijt. Na inkopen gedaan te hebben gaan we naar NP Rincón de la Vieja. We kunnen bij de ingang aan de voet van de vulkaan kamperen en doen de volgende ochtend een wandeling door het park. Natuurlijk de bekende zwavelgeuren die uit de warmwaterbronnen en modderputten naar boven komen.We reizen door naar het volgende park, PN Santa Rosa waar we op de kampeerplaats van het park kunnen overnachten. De leguanen lopen over de camping evenals enkele reeën die helemaal niet schuw zijn. Eigenlijk willen we naar het schildpaddenstrand, maar van de parkbeheerders horen we dat we niet op het juiste tijdstip zijn om deze met honderden tegelijk het strand op te zien komen om eieren te leggen.

Onze laatste overnachtingsplaats in Costa Rica is in Sonzapote op de finca Caña Castillas van een Zwitsers echtpaar. We laten er de was nog maar weer eens doen zodat we schoon naar Nicaragua kunnen. Ook hebben we er een van de wandelingen gemaakt, uitgezet door de finca.


 


De grensovergang naar Nicaragua gaat erg soepel. Na anderhalf uur is alles weer geregeld. Auto uitvoeren en weer tijdelijk invoeren, verzekering afsluiten voor de auto en natuurlijk stempels in het paspoort.

In Nicaragua rijden we een tijdje langs het grote meer (Lago Nicaragua) om dan af te buigen naar San Juan del Sur. We worden op de kampeerplaats aan een erg mooi strand verrast door een luid gebrul. Wat dat nou zijn kan is voor ons een raadsel. Als we goed zoeken zijn het een stel apen die dat lawaai maken.

Zullen wel brulapen zijn!! Het is er erg rustig maar er is geen stroom en geen internet en het is weekend en de eredivisie speelt weer dus we verkassen maar naar een andere camping. Deze is veel drukker maar wel met stroom en internet. Ik kan dus weer aan de blog werken en zie hier het resultaat.

2 opmerkingen:

 1. Jullie blijven wel genieten. heerlijk !
  we blijven jullie volgen, grotjes uit Oosterwolde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een mooi verhaal en leuke foto's
  we kijken al weer uit naar het vervolg.
  groetjes Hielke en Reina

  BeantwoordenVerwijderen