zondag 31 augustus 2014

Appalachian Mountains – Washington DC – New York – Lime Rock Park (USA)

We gaan weer de USA in na ons bezoek aan de Niagara Falls. Via het Allegany park dat in New York State begint en door loopt tott in Pennsylvania gaan we naar de bergketen van de Appalachian Mountains. Op een kampeerplek hoorden we dat er een mooie weg was om een fraai uitzichtpunt te bezoeken. Daar zijn we altijd wel voor in. De weg zou niet verhard zijn maar goed te rijden. Omdat zij een vrij nieuwe 4x4 hadden moest dat voor ons dus ook geen probleem wezen. Ergens hebben we hun vast niet goed begrepen want het werd een van onze heftigste off-road pistes die we hebben gehad. Ik moest zelfs een keer de auto uit om dikke takken weg te hakken om er zonder al te veel krassen en deuken door te kunnen. En natuurlijk flinke klimmetjes wat enkel lukte in eerste versnelling lage gearing, zelfs een keer de diff-locks in moeten schakelen. Achteraf wel kicken natuurlijk, maar als je erin zit zonder te weten waar het uitkomt is wel een beetje spannend.

De Appalachian Mountains is een heel mooi gebied om doorheen te toeren. Er wonen veel Amish. Onderweg bezoeken we het beroemde Greenbank National Radio Astronomy Observatory waar radiografische signalen uit de ruimte worden opgevangen en verwerkt zodat er belangrijke informatie uit de ruimte kan worden verzameld. Beetje Hi-Tech maar wel leuk om te zien.


Radio telescope in Green Park


We rijden een flink eind naar het zuiden om bij Roanoke de Bleu Ridge Mountain Parkway op te pikken. Dit is een bergrug die zo ongeveer evenwijdig loopt met de Appalachians. Deze ruim 600 mijl lange weg gaat over de bergkam die een beetje te vergelijkbaar is met de Route des Crêtes in Frankrijk. Roanoke ligt ongeveer in het midden van deze route. Het weer is schitterend en omdat we vrij hoog zitten is het er ook niet te heet. Onderweg bezoeken we nog Monticello, de woning van President Jefferson in Charlotteville.


Zo goedkoop is het nu niet meer!!!
Zwammen (doe ik ook wel eens)
Bleu Ridge Mountain ParkwayPionierswoning

Uiteindelijk komen we aan in Washington DC (District Columbia) waar we natuurlijk de woning van president Obama bezoeken (alleen aan de buitenkant), het Capitool en verder via de Mall, naar Washington Monument tot aan het Lincoln memorial waar Martin Luther King de beroemde woorden “I have a dream” uitsprak. Ook nemen we een kijkje op de Arlington begraafplaats waar vele militairen uit diverse oorlogen begraven liggen. Ook zijn hier de graven van de Kennedy’s. En natuurlijk het graf van de onbekende soldaat. Daarna bezoeken we het Nationaal museum of American history, het Smithsonian en de National Gallery of Art. In dit  laatste museum kom je ogen en tijd tekort. Hier hangen werken van alle beroemde Europese schilders waaronder van Gogh, Rembrandt, Vermeer, Jan Steen etc. en niet te vergeten Monet, Cezanne, Renoir, Manet, Picasso, en vele, vele anderen. Ook zijn er hele mooie schilderijen van Amerikanen.
We hebben vast niet alles gezien in deze stad maar na een paar dagen moeten we de stad weer uit omdat we eigenlijk niet zo’n stedenbezoekers zijn. Maar we hadden het zeker niet willen missen.


Interviews voor het Witte Huis
Rustiger bij het Capitool


Arlington begraafplaats nog steeds in worden er militairen begraven
Het graf van de onbekende soldaat

Hier was de beroemde toespraak van Marten Luther King
Monument op de plaats waar hij stond

Assange was niet in zijn camper

Smithsonian Building


We gaan oostwaarts naar de staten Maryland en Delaware. De kust bij Delaware is erg toeristisch waardoor we er weer snel vertrokken zijn. We rijden nu door veel binnendoor weggetjes naar het noorden en verbazen ons over de prachtige plaatsjes en vele werkelijk schitterende huizen (landgoederen) vooral als we in de buurt van Philadelphia komen. Dit betekend natuurlijk wel dat we niet zomaar ergens kunnen kamperen en campings zijn niet dik gezaaid, erg zoeken dus. In Philadelphia gaan we naar het museum van de Barnes Foundation. Daar hangt de grootste Renoir verzameling ter wereld en ook daar natuurlijk weer vele andere werken met o.a van Gogh en Picasso.


Kamperen bij de 21e sluis i.p.v. de 3e sluis
In de moerassen van DelawareNatuurlijk moet je ook New York bezoeken als je in de USA bent en dan natuurlijk de high-lights. We gaan naar het werelwijd bekendeStatue of Liberty, het immigration museum op Ellis Island, de indrukwekkende monumenten op Ground Zero waar de Twin Towers gestaan hebben. Hier vlak naast is het Freedom Building gebouwd Dit gebouw bepaalt mede  de sky-line van New York. Je kunt het aan alle kanten van verre zien staan. Natuurlijk nemen we een kijkje in het Central Park met het gedenkteken aan John Lennon, en bekijken we de stad vanaf het Empire State Building. We rijden de stad weer uit maar dan wel over de oude Brooklyn-bridge natuurlijk. Het valt best mee om in een grote stad te rijden, maar zonder al te veel verkeerd te rijden, is nog een hele toer.
Nieuwe skyline van Manhatten


Monument 9/11
Monument John LennonBrooklyn Bridge


Zo nu hebben we de steden wat ons betreft wel gehad. Heerlijk in noordelijke richting door New England. De ogen vallen ons weer uit de kop als we al die weelderige huizen in deze prachtige omgeving zien. Dat willen wij ook wel, hoewel, ons stekje op Welgelegen is zo slecht ook nog niet en je kan het doen zonder personeel. En dat kan hier echt niet. De meeste huizen zijn hier van hout met grote veranda’s. Dat moet dus ook regelmatig geschilderd worden. We komen bij Lime Rock  Park, waarvan we dachten dat het een bos was. Maar dan horen we geronk en blijken we plotseling voor een van de grootste oldtimer-evenementen van de USA te staan. Een prachtig race-circuit in de heuvels met een heel erg Engelse sfeer en natuurlijk vele o.a. Engelse klassiekers, waar echt mee geraced wordt. Vijf auto’s uit de verzameling van modekoning Ralph Lauren zijn echte plaatjes, maar die staan ter bezichtiging in een tent, wat eigenlijk wel weer jammer is. Verder worden de MG’s, Jaguars, Bently’s, Porsche’s en Alfa’s niet gespaard. Er reed een MGTD mee die echt hard ging (wil ik ook) maar helaas was die gecrasht (wil ik niet) en had fikse schade.  


Porcupine
Hele mooie Alfa's

Bently BlowerSterling Moss signeert
MG  PA/PB Leonidis

MG K3 serie nr. K3025

Soms gaat het mis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten