vrijdag 19 september 2014

New England – Québec – New Brunswick (USA)

We reizen verder door New England, zo worden de noordelijke staten ook wel genoemd. Hieronder vallen Connecticut, Massachusetts, Rhode Island, Vermont, New Hampshire en Maine. Behalve Rhode Island komen we door al deze staten. Dat het er mooi is had ik al eerder geschreven. Enkele hoogtepunten zijn het Adirondac park dat eigenlijk in de staat New York ligt. Daarna de Green Mountains en White Forest. We zijn nu weer verder van de bewoonde wereld en kunnen weer volop wild kamperen en vaak op de mooiste plekjes met natuurlijk al een vuurplaatsje van de vorige wildkampeerders. Soms ligt het stookhout ook al klaar.


Het National park Acadia aan de kust in Maine is ook zeer de moeite waard met heel leuke havenplaatsjes als Astine en Seawall. Natuurlijk eten we daar een visje wat prima smaakt. Op de camping rijd ik voor de tweede keer een bagage kistje dat achterop de auto zit in elkaar als ik wat onhandig manouvreer en natuurlijk krijgt Bernadette de schuld. Had ze maar moeten kijken of er een boom in de weg stond!!!!
We volgen de kust nog een tijdje om daarna weer landinwaarts te rijden naar het Baxter State park. Ook hier weer ruimte genoeg om wild te kamperen. Mooie binnendoor weggetjes zijn hier veelal privé waar we voor moeten betalen, dat doen we dus maar niet. Omdat we nog genoeg tijd hebben besluiten we nog een ommetje te maken via Québec. We hebben geluk dat de Amerikaans Canadese grens bij Jackman een grote grenspost is. Hier is het wel mogelijk om onze auto tijdelijk in te voeren. Elders bij de grensovergangen die we gehad hebben kon dat niet. Het tijdelijke invoer document hebben we nodig voor het verschepen van de auto naar België.


We maken nu weer vele kilometers om in Québec te komen, maar het is zeer de moeite waard. De oude binnenstad heeft mooie sfeervolle straatjes. Het doet allemaal erg Frans aan. Helaas is ons Frans niet geweldig en dat heb je hier echt wel nodig. Logeren in het prachtige hotel Fairmont Le Château Frontenac met kamers vanaf $ 200,= per nacht zit er voor ons niet in. Ook hier in de haven ligt een groot Cruiseschip van de Holland America Line. Daar hebben we er onderweg al meerdere van gezien. Op een van de leuke terrasjes eet ik een lekkere Franse uiensoep met knoflookbrood en Bernadette een flinke uit de Atlantische oceaan geviste, dus smaakvolle, zalmfilet. Dat zijn gerechten die ik in de camper niet mag klaarmaken omdat het teveel stinkt, dus dan maar buitenshuis.

We rijden langs de St. Laurens Seaway met een gevarieerd landschap. Eerst een flink eind met veel landbouw later weer bossen en uiteindelijk de kliffen aan de noordkant van de Péninsule de Gaspé. Het weer is nu wat minder aan het worden en we rijden dan ook tijden (nou ja twee dagen) door regen en miezerig weer. De nachten worden al flink koud maar met prachtige sterrenhemels. Maar goed dat we een kacheltje hebben. We zijn te vroeg om de bladeren te zien verkleuren en te laat om op een camping terecht te kunnen. Dit is echter niet zo’n groot probleem want ook al is er niemand je kunt er wel staan en soms werkt de toilet en de douche ook nog. Eigenlijk nog beter dan wildkamperen, lekker rustig en het kost geen cent.We rijden weer een paar dagen flink door en komen via Fredericton en St. George naar de kust bij Blacks Harbour waarvandaan de veerboot Grand Manan V naar het eiland Grand Manan vaart. Dit is een schip dat gebouwd is in 1989-1990 bij Volharding in Foxhol en waar ik nog aan gewerkt heb. Hij vaart er nog steeds alleen was hij nu voor een refit naar Yarmouth op Nova Scotia. We volgen de kust nu verder naar het noorden. Door het Fundy National Park komen we bij de Hopewell Rocks deze zijn zo bijzonder omdat het verschil hier bij hoog en laag water wel 15 meter is zodat de ene keer de rostformaties zichtbaar zijn en dan weer bijna onderwater verdwijnen.
Vandaag beginnen we aan het laatste deel van onze reis, Nova Scotia.

3 opmerkingen:

 1. Jemig...wat een mooie plaatjes weer en prachtige verhalen! Ideaal plaatje voor Kijn "het stookhout dat al klaar ligt" :-). Niet zo streng voor Bernadette zijn hoor, je wordt gewoon een dagje ouder Ad en dan zie alles niet meer zo scherp haha!
  Nog eventjes verder genieten en dan straks weer heerlijk op Welgelegen! Veel groetjes van ons allemaal. Bart, Tea, Kijn en Kluun en poot van Pluto en Jopje de kat en familie kip natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ad en Bernadette wat wij hebben genoten van al de verhalen en foto's, het lijkt er op dat jullie nu naar huis komen
  wij zien er naar uit om jullie weer in levende lijve te zien misschien kunnen jullie eens op een club avond jullie reis verhalen met ons delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie ervaringen en wat leuk om ze een beetje mee te kunnen beleven! Veel plezier met het laatste stuk van jullie boeiende reis. Wat zien jullie veel mooie dingen! Liefs! Aukje (Joop, Storm & lieve)

  BeantwoordenVerwijderen