woensdag 19 maart 2014

Santo Domingo Tehuantepec – El Rosario (Monarch vlinders) (Mexico)


Vanaf ons mooie plekje bij Guiengola gaan we naar het strand bij Puerto Angel, Zipolite beach. We staan op een mooie camping met zwembad. Echt een Amerikaanse camping wateraansluiting, elektra en afvoer voor elke camper apart. De volgende morgen gaan we verder naar Oaxaca. Hier bezoeken we de opgravingen bij Monte Alban en het historische centrum van de stad. Als we de volgende morgen nog een keer door de stad wandelen wordt er op het centrale plein een concert gegeven in de openlucht. Erg mooi met de o.a. de Bolero van Ravel, Peer Gynt van Grieg en een stuk van Bach. Geweldig mooi, we hadden een plekje met zicht op de slagwerkers. Wat ze mooi deden was dat ze bij elk stuk van instrumenten wisselden. Dus zo hadden ze een stuk of 5 allround slagwerkers.

Van Oaxaca gaan we naar Puabla, na eerst nog een nacht te hebben gekampeerd in een mooi park bij Huamantla. Hoog in de bergen dus lekker koel ’s nachts. We bezoeken de binnenstad met de bus vanaf de kampeerplaats. Het is een erg mooie oude koloniale stad met oude statige gebouwen. Wat ons betreft een van de mooiste steden tot nu toe. Als we terug gaan weten we niet waar we moeten uitstappen. Dus zo maar ergens eruit en met de taxi verder.Vanaf Puebla gaan we naar Teotihuacan, hier staan een van de belangrijkste piramiden van Mexico. Het is een enorm complex met de Piramides del Sol en La Luna, beide hebben we natuurlijk beklommen. We besluiten dat dit dan ook werkelijk de laatste piramides zijn die we bezoeken, anders wordt het zo eentonig.


De piramide del Sol gezien vanaf de piramide de Luna.


Teotihuacan is ook een mooie uitval plaats om Mexico stad te bezoeken. We gaan er met de bus heen. Vanaf het bus station verder met de metro naar het antropologisch museum. Dit is echt een must als je in Mexico stad bent. We hebben er een dag voor uitgetrokken ne nog niet alles gezien.


De volgende dag weer opnieuw met bus en metro de stad in en nu een tochtje op een open dubbeldekker door de stad. Mooi om bovenop te zitten om foto’s te maken van de gebouwen en standbeelden die overal staan. We bezoeken ook nog het nationaal museum. Het operagebouw was helaas gesloten.

Operagebouw Mexico stadOp het plein voor het nationaal museum worden we verrast door de drums en de bijgaande dansen van een Indigo-groep. Prachtig in kledij en met kleurige hoofdtooien. Op deze manier willen ze aandacht voor het behoud van hun kunst en cultuur. 


Vervolgens gaan we naar de plaats waar de Monarch vlinders verblijven om te paren. Dit is in El Rosario bij Ocampo. Als we ’s morgens vroeg (10 uur) naar boven klimmen is het nog te koud (3500 m. hoog) voor de vlinders en klitten ze bij duizenden aan elkaar aan de boomtakken. Wanneer we voor de lunch naar de camper gaan gaat de zon schijnen en besluiten we nogmaals omhoog te gaan. Bernadette neemt een paard omdat het toch 3 km omhoog is met een hoogte verschil van 400 m. Ik ga de strijd met het paard aan om eerder boven te zijn. Helaas lukt dat niet, er zat een minuutje verschil in. Het was niet voor niets dat we zijn teruggegaan. Er vliegen nu duizenden vlinders, werkelijk een prachtig gezicht. We kunnen naar hartenlust fotograferen en filmen.

1 opmerking: