vrijdag 26 april 2013

Buenos Aires, Gualeguaychu.(Argentinië)


Vanuit Rosario gaan we via een tussenstop in San Nicolas de los Arroyos naar Buenos Aires. We vinden een leuk plekje aan de ingang van een natuurpark en ook nog op loopafstand van het centrum. We vragen aan mensen die hier in de buurt zijn of het wel veilig is. Het is natuurlijk wel een miljoenenstad dus je weet maar nooit. Taxichauffeurs en chauffeurs van toeristenbusjes verzekeren ons dat we hier absoluut veilig staan. Daar vertrouwen we dan maar op. Het is er overigens lekker rustig ’s nachts en dat op een plekje zo dicht bij het centrum.

De volgende dag gaan we eerst met een taxi naar de obelisk die op av. 9 Julio staat, vanaf dit punt begint onze tour door de stad. Te beginnen bij het teatro Colon. Dat is even schrikken, hier moeten we bijna het viervoudige betalen van wat de Argentijnen betalen. Dat doen we dus niet. Met de stadsplattegrond in de hand wandelen we naar het Plaza del Congreso. Daar vandaan gaan we via de Av. De Mayo richting het Plaza de Mayo. Onderweg gaan we koffie drinken in het beroemde historische cafe Tortoni, een prachtig ingericht gebouw wat nog steeds erg populair is want het zit er gewoon vol. We lopen nog wat rond en om 15.30 uur moeten we op de Plaza de Mayo zijn voor de rondgang van de Dwaze moeders. Er zijn er niet zoveel meer, een stuk of 12 met hun witte hoofddoekjes op. De rondgang duurt ongeveer een half uur. Toch is het wel aangrijpend. Dat je als ouder dit al meer dan 30 jaar doet, totdat ze weten wat er met hun kinderen gebeurd is. En om er ook voor te zorgen dat dit niet meer opnieuw gebeuren zal. We slenteren nog wat door de gerestaureerde oude haven, wat overigens heel mooi gedaan is en gaan daarna eten in San Telmo, lekker vlees van de parilla.


De volgende dag gaan we naar la Boca. Het is van vroeger uit een heel arme wijk, maar nu is het een kleurrijke buurt waar op straat bij de restaurantjes tangoshows gegeven worden en de muzikanten op de bandeleon spelen. We lopen binnen bij een soort galerij. Er zijn ontzettend mooie schilderijen in felle kleuren. Niks kunstacademie, niks scholing. De man is autodidact. En hij kan er wat van. Ik ben nieuwsgierig naar de prijs van een schilderij, een tango-dansend paartje. Kosten 200 euro. Daar wil ik toch nog even over denken. Wat ik wel  jammer vond in La Boca was dat de tafels en stoelen en parasols van de restaurantjes het hele beeld een beetje weghaalden. We gaan met de taxi naar het plein in San Telmo. Daar eten we een broodje en lopen even door de antiekwijk. Bij Il Gatto in de haven werken we een flinke bord spaghetti naar binnen. Als we bij de camper komen is er rondom nogal wat activiteit. Ze zijn marktkramen aan het op zetten. Maar we kunnen rustig blijven tot morgen want er gebeurt verder nog niks.


De volgende morgen moeten we verkassen omdat de markt begint en wij dus in de weg staan. We gaan nog even het havengebied in om de mooi verbouwde pakhuizen te bekijken o.a een hotel dat door Philip Starck ontworpen is . Na de middag besluiten we om naar de wijk Recoleta te gaan waar we de begraafplaats bezoeken met vele prachtige praalgraven onder andere van Eva Peron. Na een terrasbezoekje gaan we op zoek naar een nieuw plekje voor de nacht, dat valt hier tegen. Uiteindelijk komen we in het toeristische Tigre waar we op een parkeerplaatsje op een binnenplaats tegen betaling kunnen staan.


Van Tigre gaan we via Zarate naar Gualeguachú. We vinden er een camping die rustig ligt aan een zijrivier van de Rio Uruguay. De eigenaar van de camping nodig ons uit om mee te eten. Ze hebben net het vlees gegrild. Wel even je eigen bestek etc. meenemen. Tsja, wat betekent dat hier? In  Amerika wil dat zeggen dat je voor je eigen eten moet zorgen, dus wat nu? We nemen ons bordje mee en een fles wijn. En dat schijnt ook de bedoeling te zijn. Omdat het zo’n rustig plekje is blijven we er nog een dagje uitrusten.
2 opmerkingen:

 1. Hoi Ad en Bernadette,Wat dachten jullie H&R reageren deze keer niet op ons verhaal,nou daar is een goede rede voor om dat Ad vandaag jarig is,dus Ad van uit Roden hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel mooie jaren toegewenst samen met Bernadette,maak er daar een mooie dag van wij drinken er hier ook wel een op.Hoop jullie snel weer te zien als je weer in Nederland bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Ad en Bernadette,

  Weet niet of jullie weer in Nederland zijn, maar in elk geval Bernadette gefeliciteerd met je verjaardag en Ad natuurlijk met je verjaardag op 05 mei jl.

  Groetjes

  Jeanne en Bert

  BeantwoordenVerwijderen