dinsdag 9 april 2013

Belen, San Fernado del Valle de Catamarca, Cordoba, Rosario.(Argentinië)


We overnachten ergens tussen Belen en Andalgana in de wildernis en gaan ’s morgens vroeg onderweg richting San Fernando del Valle de Catamarca. Net buiten deze stad is een aardige klim de bergketen op de Cuesta del Pozuelo. Het is al laat als we daar aankomen dus we overnachten aan de voet van deze klim. Het uitzicht is de volgende dag prachtig over de stad en de omgeving. Als we boven komen zien we verschillende condors zweven boven de bergketen. Het is iedere keer weer geweldig deze grootste vogels ter wereld te zien cirkelen in de lucht. We maken een flinke rondrit door de hoogvlakte en komen door streken waar al wat meer landbouw bedreven wordt. Natuurlijk zoeken we weer de leuke binnendoor straatjes op, geen asfalt maar wel erg fraai.


Hiervandaan is het eigenlijk tot aan Dean Funes en lange saaie oversteek naar Cordoba (RN60). Daar gaan we weer binnendoor eerst naar Ischlin met een zeer oud kerkje en een meer dan 700 jaar oude Johansbroodboom. Ook nu komen we weer door een landbouwgebied met suikerriet, sojabonen en natuurlijk mais. Onderweg gaan we naar een museum van de Argentijnse schilder Fernando Fader (uit Duits-Franse ouders). Jammer dat we er geen foto’s mogen maken. Rond Cordoba zijn vele mooie tochten te maken en dat doen we dan ook. We komen in Villa general Belgrano. Het is hier alles Duits wat de klok slaat, compleet met oktoberfeesten. Wel vreselijk toeristisch, vergelijk het maar met Monschau. Cordoba zelf is de tweede stad van Argentinië en erg druk. Dus daarom beperken we ons tot het centrum waar we de kathedraal bezoeken aan de plaza San Martin. Naast de kathedraal is het Memoriamuseum waar de vermisten en/of gemartelden uit de tijd van de militaire dictatuur worden herdacht. Het verbaast ons dat er grote afbeeldingen van de schuldigen voor het museum staan. En dan wel de foto’s van zoals ze er nu uitzien. Moet toch erg confronterend zijn en ik weet niet of ze nog in de stad zullen rondwandelen of elders hun heenkomen gezocht hebben.
Van Cordoba steken we over naar Santa Fe. Als aan het begin van de stad stoppen om te zien waar we het beste langs kunnen rijden stop er een auto. De man stapt uit en zegt dat we hier beter niet te lang kunnen staan omdat het er niet veilig is, waarop hij zijn politie pasje toont om aan te geven dat het ernst is. Dus maar snel verder naar een beter deel van de stad. We staan overigens wel op campings als we zo dicht bij een stad zijn. Tenminste tot dan toe want als we in de buurt van Rosario komen blijkt dat de meeste campings al gesloten zijn omdat het seizoen ten einde is.
Rosario heeft een mooi centrum direct aan de Rio Parana met langs de oevers hiervan een parkachtige boulevard. Als we er zijn is het zondag en het lijkt wel of de hele stad hiernaar toe is gekomen. Het ziet er allemaal heel gezellig uit met vele kraampjes zoals bij ons de zomermarkten. Tegen de avond gaat iedereen weer huiswaarts en kunnen wij een plekje zoeken want de campings zijn gesloten. We denken een plekje gevonden te hebben maar een aardige man zegt ons dat dat niet verstandig is het is beter een kilometer verderop te gaan staan omdat daar een politiepost is. Dat doen we dus en het gaat prima, wel ’s nachts het hefdak naar beneden vanwege het stadsverkeer waar we echt niet aan kunnen wennen.
2 opmerkingen:

  1. Hoi Ad en Bernadette,we hebben weer uit gekeken naar het vervolg van jullie reis we zagen op tv dat het weer erg slecht is in sommige delen van Argentinië hebben jullie daar ook last van,het is daar niet overal veilig zie ik aan je verhaal,dan maar kamperen bij oom agent,is het al bekend wanneer jullie weer deze kant op komen,wat het weer hier betreft de winter is hier eindelijk ten einde het ziet er naar uit dat het kwik zondag richting 20 graden gaat,wij gaan vast op zoek naar de korte broek. Gr.R&H

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Hielke en Reina, leuk dat jullie ons zo fanatiek volgen. We weten dat het hier en daar slecht weer is geweest maar daar hebben we niet veel van gemerkt. We komen overigens als alles volgens schema verloopt weer in Nederalnd aan op 7 mei. We zijn inmiddels in Buenos Aires geweest (verhaaltje volgt)en staan nu uit te rusten aan een riviertje op de grens van Argentinië en Urugay, uiteraard lekker in het zonnetje.

      Verwijderen