dinsdag 28 augustus 2012

It giet oan !!!!!

IT GIET OAN!!!!

Eindelijk is het zover. Na tijden van voorbereidingen en schuiven met de juiste vertrekdatum zullen Ad en Henny vrijdag 24 augustus in Antwerpen met de campers de boot naar Montevideo , Uruguay op rijden.
Johanna en Bernadette gaan op 3 oktober met het vliegtuig naar Buenos Aires, Argentinië. Als alles volgens plan verloopt, zullen de mannen hen daar dan bij het vliegveld ophalen.

Op het allerlaatste moment moest er nog van alles “efkes gauw “gebeuren. Maar om half vier konden we op weg naar de camping Fort Bedmar in de Klinge , in de buurt van Antwerpen.
De reis over de autobaan verliep voorspoedig. Totdat we vlak voor de tunnel van Antwerpen een luide pssssssttt horen en de wagen wat begon te bobbelen. En jawel, de eerste lekke band was daar. We hadden wel op een stuk of wat lekke banden gerekend aan de overkant van de grote plas, maar dat dat nu hier al gebeurde!? Ad eruit om de wielen te wisselen. Het was aan de linkerkant achter, dus aan de drukke kant van de weg. We waren maar wat blij met onze veiligheidsvestjes van 3 euro en de gevarendriehoek. Wat een lawaai en een snelheid aan zo’n autobaan. Het verwisselen kostte zo’n 20 minuten en daarna ging het verder.
Om plm. 20.00 uur arriveerden we op camping. Bij aankomst werden we op z’n Belgisch toegesproken ”Allee, gullie zijt zeker het aaandere team”. Dus ons plekje was al gereserveerd. Eigenlijk was het meer een park voor seizoenplaatsen. Het park was mooi en rustig (totdat wij kwamen) met ruime plaatsen, maar het sanitair is wel erg aan vervanging toe.
Na de begroeting met Johanna en Hermanus gingen beide heren meteen aan de gang om de reserveband weer in orde te maken. Dat was met dit weer wel even zweten geblazen en de douchemunten kwamen daarna goed van pas.
Na een lekker koel pilsje kropen we onder de wol

Vrijdag 24 augustus
Halverwege de ochtend rijden we naar de haven. Johanna en Bernadette mogen ook mee het terrein op. Wel moeten we de hele tijd de veiligheidshesjes aan. En dat is daar ook wel nodig. In vliegende vaart komen heftrucks voorbij jakkeren met hoog boven ons in grijper de vrachtcontainers die op de schepen geladen moeten worden. Van de andere kant komen er wagens met grote rollen papier en machineonderdelen uit de Grande Congo sjezen. Ik moet zeggen dat daar in Antwerpen ook flink gewerkt wordt.
En dat de wereld klein is blijkt hier vandaag ook weer eens. Boven op het schip staan een paar mensen enthousiast naar ons te zwaaien.. Het blijken bekenden van Johanna en Hermanus van hun Azië-reis te zijn.. Het is toch wel heel erg toevallig dat ook zij op deze boot zitten.
We moeten wachten tot de chef op de boot zijn lunch op heeft. Dan kan er ingeklaard worden. We vragen of de dames even op het schip mogen kijken, maar dat is er niet bij. Een poosje later gooit Ad al zijn charmes in de strijd en mogen we toch even kijken. De auto’s gaan het ruim in en de handbagage kan naar de hut.
Oef, dat zijn wel heel veel steile trappen. De hut is netjes en schoon met een eigen douche en toilet. Na het handen schudden met de oude bekenden gaan we weer naar beneden. De heren brengen ons keurig naar de uitgang en bestellen daar een taxi naar het Centraal Station.
Openbaar vervoer is er in de verre omgeving van deze vrachthaven , waar normaal geen passagiers van of aan boord gaan, niet te vinden. Dat kostte dus weer een paar leuke t-shirts. Met onze thuis geprinte HiSpeed treintickets gaan we op zoek naar het perron van waar we moeten vertrekken. Dan merken we dat we toch wel erge leken zijn, maar het lukt. Er is nog wat tijd over en we lopen nog eventjes de Chinese wijk in. Dat vinden we niet veel bijzonders. Het stationsgebouw daarentegen is echt heel erg mooi. Het is enkele jaren geleden gerestaureerd. We kunnen samen tot Roosendaal met dezelfde trein reizen en daarna gaan we ieder onze eigen weg..

Zaterdag 25 augustus

De beide heren zijn nog steeds in Antwerpen. De verwachte vertrektijd ligt om middernacht.

En dat klopte ook wel, volgens de trackservice gooide de boot op 26 augustus om 0.06 uur de trossen los.

4 opmerkingen:

 1. ik zie de boot in de buurt van Lisboa (PO) met bestemming Dakar.
  Nog een "BUEN VIAJE" toegewenst een hopen op hoge, hoge, hele hoge golven onderweg.....hahahaaaa

  groetjes Ernesto

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog +/- 2000km voor Dakar!....hebben jullie internet aan boord? ik ben benieuwd over de ervaringen aan boord....storm, ijsbergen, zeemonsters of zeemeerminnen, hahahaha
  Over 1000km verwijnen jullie van de AIS bereik tot aan Montevideo. Goede ries en uitkijken voor de Blak Pearl onderweg.
  gr. Ernesto

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om 22:30 (NL-tijd)aangekomen in de haven van Rio de Janeiro,Samba tijd?
  Nog 1100NM tot Montevideo.....Jack Sparrow nog niet tegengekomen??
  Buen viaje Ad

  Gr. Ernesto

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo allemaal,

  Al terug of nog heerlijk daar. Wil graag met Jo in contact komen, ze heeft destijds Spaans van mij gehad. Heb geen mobiel nummer van haar en ook geen adres in Overloon. Ze liet mij weten dat ze een mooie muts heeft gekocht voor mij ?

  Graag hoor ik van jullie de reisverhalen en hoop op een snel contact met Jo !!!!

  Groeten van Bert van Wieren 06 1998 1028

  BeantwoordenVerwijderen