vrijdag 28 september 2012

Antwerpen naar Rio de Janeiro


Overtocht met de Grande Congo van Antwerpen naar Rio de Janeiro

Eindelijk is het dan zo ver, op vrijdagmiddag 24 augustus schepen we in op de Grande Congo van rederij Grimaldi uit Palermo. Het eerste deel van de reis gaat via le Havre, Dakar naar Rio de Janeiro. Van daaruit gaan we via Santos en Zarate naar Monte Video.
Als we aan boord komen blijkt dat er al 7 Duitse passagiers in Hamburg zijn opgestapt. Het zijn voor Henny en Jo geen onbekende. Ze hebben met vijf van hen ook de reis naar Azië meegemaakt. Dit was niet van tevoren afgesproken, puur toeval, dus je kan zeggen het wereldje van de reizigers is niet zo groot.
In le Havre voegen er zich nog 3 Fransozen bij ons gezelschap zodat we compleet zijn. De bemanning bestaat uit Italianen, Filippino’s en een Roemeen.
De lading bestaat vooral uit nieuwe auto’s en wat landbouwwerktuigen en natuurlijk onze campers. Deze staan veilig achter een grote hydraulische deur en daarna nog achter een afgesloten hek, dus er kan ons niks gebeuren.


In Dakar kunnen we een uurtje aan land om even door de stad te wandelen. We zoeken naar een internet café vinden er enkele maar kunnen nergens verbinding maken omdat er steeds een ander smoesje was, baas weg geen verbinding etc. Omdat de tijd te kort was hebben we het opgegeven, dan maar in Rio proberen.
Aan boord kunnen wel mail’s versturen en ontvangen, waar we dankbaar gebruik van maken. Internet  kunnen (mogen) we niet op.
Tijdens de passage van de evenaar werd er naar goede traditie een kruis geschoren over je kop door de kapitein als deze passage de eerste keer was. Daarna werd iedereen door Neptunis gedoopt met een lekker soepje. Daarna werden we met de brandslang met zeewater schoon gespoten. De wasmachines hebben nog enkele dagen gedraaid om alles weer schoon te krijgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten