zaterdag 23 januari 2016

Mekong - Rayong strand (Thailand)

We overnachten bij de entree van het Mukdahan National Park. 's Morgens gaan we een wandeling maken door het park waar vele door weer en wind gevormde rotsformaties te zien zijn. Voor een wandeling is het wel aardig maar echt spectaculair is het niet. We hebben natuurlijk al veel te veel van dit soort spelingen van de natuur gezien. 
We hebben gelezen dat er een beroemde Thaise zijdestreek is bij Chonnabot. Eerst kunnen we het moeilijk vinden, maar als we er zijn gaat het museum bijna sluiten. Erg veel is er niet te zien dus was een half uur nog ruim genoeg. We overnachten bij een resort waarvan de eigenaar tot onze verrassing een landgenoot is. Zijn Thaise vrouw runt de resort en hij is in Nederland aan het werk. Het ziet er keurig uit.
We rijden verder naar het zuiden naar Phimai. Hier bezoeken we het historische park dat midden in de stad ligt. Het is een tempelcomplex in de Kmer-stijl zoals we al meerdere gezien hebben. 
We overnachten in Khorat en omdat het snikheet is slapen we een een hotel. Ertegenover is een groot winkelcentrum, natuurlijk met airco en zo komen we onze tijd wel door.
Op de doorreis verder naar het zuiden komen we door Pak Thong Chai ook bekend om zijn zijde industrie. Hier was het museum vandaag gesloten. Wel zijn er in het plaatsje vele zijde winkeltjes, jammer dat de kleding in zijde wat gedateerd is. We kopen dus niets. We gaan door naar het grote Khao Yai park. Hier moeten nog ongeveer 50 tijgers in het wild leven. Dit staat tenminste in onze reisgids. Andere spreken over enkele. Wij zien er natuurlijk geen. Ook zien we de wilde olifanten niet die hier vrij veel voorkomen. Wel zien we op verschillende plaatsen hun uitwerpselen. Het is een heel mooi park met een mooie camping op een hoogte van ongeveer 1200 meter, lekker koel dus 's nachts.

Omdat we vlak bij Ayutthaya zijn gaan we ook daar het tempelcomplex van de voormalige hoofdstad van Thailand bekijken. Een enorm uitgestrekt terrein met vele tempels in meer of minder vervallen conditie. We trekken er twee dagen voor uit. De eerste nacht slapen we op het terrein van de toeristenpolitie. Dat mag maar een nacht en is weer gratis. We ontmoeten een Duits stel in een Mercedes camper. Ze hebben de laatste jaren in Australië gewoond en willen ook overland naar Duitsland. Weer veel informatie uit te wisselen dus. Zij hebben al een groepje van 5 voertuigen waar ze mee door China reizen. Wij kunnen er niet bij. We overnachten samen op de parkeerplaats bij de tempel van de liggende boeddha. We gaan verder richting de grens met Cambodja. We vinden op de site van iOverland een plekje bij een stuwmeer aan de rand van het Pang Si Da National Park. Een erg mooi rustig plekje aan het stuwmeer, waar we weer eens echt vrij staan. Heerlijk! We komen er achter dat ik al met mijn malariapillen had moeten beginnen. Dus gaan we Cambodja nog niet in, maar besluiten eerst naar de kust te gaan in de provincie Rayong. We staan aan het strand in Mae Phi. Het kampeerplekje dat op internet stond was niet meer voor auto's toegankelijk, en dus staan we nu aan de rand van het dorp bij de restaurantjes en barretjes. De eerste 2 dagen is het heerlijk relaxen aan het strand met een koele bries. De derde dag begint slecht met fikse regen- en onweersbuien. Maar tegen de middag knapt het weer op. Er staan ook een Frans stel met 2 jonge kinderen. Zij zijn via Iran gereisd, daar overgestoken naar Oman en vandaar hebben ze de auto verder verscheept naar Bombay in India. Ook zijn ze door Myanmar gekomen. Ze zijn het reizen na 14 maanden nog lang niet zat en willen verder naar Nieuw-Zeeland. We krijgen weer veel informatie en ideeën over hoe onze reis verder zou kunnen verlopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten