zaterdag 31 oktober 2015

Kuala Lumpur (Maleisië)


Nadat we de auto op maandag 21 september hebben ingeleverd bij Hacon om in een container te verschepen hebben we nog alle tijd om thuis alles te regelen voor ons verblijf van naar verwacht 6 maanden in zuid-oost Azië.
De container zou aanvankelijk met een schip van CMA CGM verscheept worden en aankomen rond 30 oktober in Port Klang, de havenstad bij Kuala Lumpur. Om onbekende reden is de container op de Barzan een schip van UASC geplaatst. Dit schip was een stuk sneller, waardoor hij reeds op 20 oktober aankomt.
Wij komen pas op 25 oktober aan in KL met Air France. Dat betekent dat de container zes dagen eerder aankomt dan wij.

Best goede service op Charles de Gaulle ParijsBij aankomst in Kuala Lumpur is het al “lekker” warm, 33 graden en erg vochtig. We krijgen het gevoel van Wuhan China weer terug, waar het ook vaak zo is in de zomer. Na een overnachting in een hotel gaan we naar onze agent die met ons naar de AAM gaat, een equivalent van onze ANWB. Hier ligt ons permit ICP om te mogen rijden in Maleisië en de verzekeringspapieren voor de auto al klaar. Toch makkelijk om dat van te voren via de e-mail te regelen. Met dank aan Coen en Marijke. Met de permit en Carnet de Passage gaat onze agent de papieren voor de douane regelen en begint voor ons het wachten. De agent geeft aan dat het tot 3 dagen kan duren voordat we de auto hebben. We boeken nog maar een nachtje bij in het hotel en scharrelen wat in de omgeving rond. Je weet tenslotte maar nooit of we nog ergens voor moeten komen opdraven. Samen met de agent hebben we ook al de SIM kaarten van Maleisië voor onze telefoons gekocht. Ik heb een telefoon met dubbele SIM kaart zodat ik ook in contact blijf met Nederland. De Maleise kaart gebruiken we voor contact met de agent en om elkaar weer te vinden als we elk een andere kant uitgaan in de shopping mall. Verdwalen in deze shopping malls kan makkelijk zo immens groot zijn ze. 

Uitzicht hotel overdag
Uitzicht hotel bij nacht


We blijken inderdaad 3 dagen nodig te hebben om met de auto te kunnen gaan rijden. Na de agent betaald te hebben en bedankt voor zijn prima werk kunnen we onderweg.2 opmerkingen:

 1. Dit hoort zich allemaal weer lekker relaxed aan. Ga zo voort ! Groetjes Jo en Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Bernadette en Ad
  Super te zien dat jullie terug onderweg zijn. Leuk om jullie verslagen te lezen.
  We hebben elkaar, nu bijna 2 jaar geleden, ontmoet in de US. Eerste keer aan Mount Hood en dan nog eens in Fairbank, Alaska. We zijn het belgische koppel dat met een oranje VW hippie bus aan het reizen waren.
  Ondertussen terug in België aan het werken maar het begint alweer serieus te kriebelen. En Zuid-Oost Azië staat oa op ons verlanglijstje.
  We hadden graag wat info ontvangen over verschepen naar Kuala Lumpur zoals maatschappij, prijs, hoe alles verlopen is, ... en hoe het reizen is in Zuid-Oost Azië. Kunnen jullie ons mailen naar adienaar@hotmail.com want ik vind jullie email niet meer.
  Pura Vida
  Nathaniel, Anita en Beso del Sol

  BeantwoordenVerwijderen