dinsdag 7 oktober 2014

Nova Scotia – weer thuis (Canada)

Het laatste verhaal over onze reis door geheel Amerika. Als eerst gaan we naar Cap Breton, eigenlijk is dit een eiland dat door een brug met het overige deel van Nova Scotia verbonden is. De rondrit om het eiland is niet zo spannend als in de boekjes staat beschreven. Aanbevolen wordt met de wijzers van de klok mee te rijden omdat je anders teveel in diepe afgronden kijkt. Dat vonden wij wel heel erg overdreven, maar wij zijn inmiddels natuurlijk ook al wel wat gewend. Overnachten doen we onder andere op de uiterste punt Meat Cove. Bij de entree van het park kregen we een waarschuwing dat er een storm op komst was en dat het niet verstandig was om op Meat Cove te kamperen. Moet je niet tegen ons zeggen want wij houden wel van een beetje spanning. De storm viel erg mee, we zijn niet van de klif gewaaid. 
Eigenlijk waren we ook in Nova Scotia om de prachtige herfstkleuren te zien. Foute planning dus. We waren een paar weken te vroeg. Aan de zuidkant waren de kleuren al wel een stuk verder dan op Cap Breton in het noorden. Maar de kustlijnen met zijn kliffen blauwe zee en mooie vissersplaatsjes maakten veel goed.


Mooie camper en in de juiste kleur, helaas van een Amerikaan en niet van ons


In Louisbourg gaan we naar het fort dat de Fransen daar halverwege de 19e eeuw gebouwd hebben. Erg mooi met toneelspelers in de tijd die bij het fort hoort. Bernadette maakt een actiefoto van het afvuren van een musket met bijbehorende rookwolken. Soms wordt er ook met de kanonnen geschoten, maar helaas nu niet. Het is naseizoen en dus zijn ook de meeste acteurs (studenten) niet meer in touw. 


perfecte timing van Bernadette

Als we verder gaan naar het zuiden van Nova Scotia wordt de natuur mooier. Dit deel staat al in de herfstkleuren. Mooie plaatjes maken natuurlijk. Maar dat kan ook prima in het vissersplaatsje Peggy’s Cove. Hier zien we mooie oude haventaferelen. Wel zijn er naast de visserij ook toeristische activiteiten, wat galerieën van lokale kunstenaars en souvenirwinkels.Weer zo'n mooie vuurtoren

Het wordt al kouder 's nachts waardoor vroeg in de morgen de damp van het meertje opstijgt


vuurtoren bij Peggy's Cove
Lobster kooien
Lunenbourg is een mooi plaatsje met in de haven de beroemde clipper Bluenose II die heel wat zeilwedstrijden op zij naam heeft staan. Het schip is overigens een replica en is ook te zien in de film Muiterij op de Bounty.

Clipper Bluenose II
De herfst laat zich nu echt zien in Nova Scotia.

Uiteindelijk gaan we naar Halifax waarvandaan we de auto gaan terug verschepen naar huis. De stad is buiten de citadel, die door de Engelsen is gebouwd, niet erg interessant, We eten er nog een lobster (kreeft). Lekker knoeien dus. De laatste dag om 6 uur op om de formaliteiten en documenten te regelen en dan naar de haven om de auto te overhandigen aan het transportbedrijf in de haven. Alles verloopt erg soepel waardoor we mooi op tijd op de vlieghaven zijn om via Reykjavik naar Amsterdam te vliegen. We zijn uiteindelijk weer erg blij als we de volgende dag  ‘s middags thuis aankomen en ons vertrouwde stekkie er keurig netjes terugvinden.


Volgers van dit blog, bedankt voor de leuke reactie die we hebben mogen ontvangen. Ik (wij) hoop dat het een beetje een beeld heeft gegeven van onze reis en dat het verhaal niet te langdradig is geworden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het leuk vond om te doen, maar dat ik er niet altijd evenveel zin in had, terugdenkend aan de vele uren die we o.a. bij Mc Donalds hebben zitten wachten op het uploaden van de foto’s.

We hebben een prachtige reis gehad met vele mooie momenten, vele mooie plaatsen, en niet te vergeten de vele mensen die we onderweg ontmoet hebben.

  


1 opmerking:

  1. Ad en Bernadette fijn dat jullie weer thuis zijn ,jammer voor ons dat we die leuke verhalen en mooie foto's nu missen wij hebben er van genoten.
    Wij hopen jullie graag weer eens in levende lijve te zien.

    BeantwoordenVerwijderen