vrijdag 15 november 2013

Macara naar Otavalo (Ecador-Colombia)


Vanuit Macara gaan we via Loja naar Vilcabamba. Onderweg zien we al dat het er in Ecuador een stuk netter uitziet dan in de landen waar we vandaan komen. De wegen zijn geweldig zelfs de niet- doorgaande wegen. Ook hebben ze hier vuilophaaldiensten waardoor het er keurig netjes uitziet. De oorzaak zijn de nauwe banden met de USA en/want ze hebben olie en gas. De banden met de USA gaan zover dat het betaalmiddel US dollar is. Maar wat ons het meest aanspreekt is de dieselprijs van iets meer dan 1 dollar per gallon (=3,79 liter), wat ongeveer neerkomt op € 0,22 per liter. We overnachten bij 2 Duitse broers die hier cabañas verhuren. Een erg mooi plekje.
We horen dat Jo en Henny in Cuenca zijn en besluiten ons bij hun aan te sluiten. In Cuenca staan we midden in de stad maar toch erg rustig. Ik koop hier naast de kampeerplek nog 3 nieuwe olie filters en een brandstoffilter. Weer die superlage prijs van totaal ongeveer € 30,-- dus ik laat ook maar meteen de versnellingsbakolie en cardanolie vervangen.
Mmmmm. lekker aardbeien in chocoladesaus
Vers van het mes op de grilNa 2 dagen Cuenca gaan we gezamenlijk naar Cajas National Park net buiten Cuenca. Hier maken we een aardige wandeling om het meertje en rusten verder wat uit. Op onze weg verder naar het noorden doen we Alausi aan, waar we op het plein bij de kerk overnachten. ’s Morgens worden we gewekt door verschillende drumbands van de plaatselijke scholen die repeteren voor de parade over een paar dagen.


Vacuñas op de vulkaanhelling
We worden door het korps gewektUiteraard gaan we ook langs de hoogste berg van Ecuador de vulkaan Chimbarazo van 6310 meter. Helaas ligt de top in de wolken dus zien we er niet veel van maar de route om de vulkaan heen is wel mooi.


Er bestaan inderdaad rode bananen
Verder maken we nog een rondje om de volgende vulkaan de Yanaurcu. Dit is een erg mooie weg met halverwege het kratermeer Quilotoa.

We steken de Panamericana over om naar de Cotapaxi vulkaan de gaan. Deze ligt in het gelijknamige nationaal park. Ik ga nog even naar boven. Dat viel overigens niet mee. Erg stijl en ik pufte al net zo erg als de auto die ook al moeite had met deze berg, alleen kwam er bij nog geen blauwe rook uit de oren. Boven gekomen sneeuwde het flink, dus maar snel naar beneden om Bernadette niet al te ongerust te maken. De volgende morgen was het weer helder en konden we de besneeuwde top goed zien, al met al zeer de moeite waard. De Cotapaxi 's morgens vroegIn Mindo vinden we een mooi plekje om te kamperen en foto's te maken zie hieronder de resultaten.

Kolibries zijn gek op suikerwater
Even proberen WiFi verbinding te makenEindelijk staat ie toch nog op de fotoVia Quito gaan we richting het Amazone gebied waarvan we gehoord hadden dat het erg mooi was, maar ook erg heet. Toen wij er waren regende het dus viel de temperatuur mee, slechts 30 graden. Wel tropisch benauwd. We reden via Baeza, waar we van de pastoor achter de kerk mochten slapen. De volgende morgen  rijden we verder via Tena naar La Punta aan de Rio Napo. Dit is een zijrivier van de Amazone. Alles is hier prachtig groen met een grote verscheidenheid aan planten. Het lijkt wel een tropische kas  We kunnen met snelle ranke bootjes de rivier over, maar omdat het regent, zien we er vanaf. 


Jungle transport op de rio Napo

Richting Otavalo gaan we langs bij het Ecuador monument dat het midden van de aarde aangeeft. De dienstdoende jongeman weet het ons aardig (in het Spaans) uit te leggen en door zijn enthousiasme kopen we een leerzame CD die we waarschijnlijk veel te duur betalen. ’s Avonds treffen we Jo en Henny weer, die al een camping gevonden hadden in Otavalo.


Bernadette krijgt uitleg van deze pientere knaap
N S 0.00.000


 

3 opmerkingen:

 1. Wàt een mooie foto's weer zeg en erg leuk om jullie verhalen te lezen!!!! Ga zo door Ad :-)

  Heel veel groetjes van de Van Doorntjes!!!! En dikke knuffels van Kijn en Kluun

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He ad en Bernadette, wat is het prachtig daar! Fijn om vanuit t Hollandse mee te kunnen genieten van jullie belevenissen! Ik sluit me aan bij de van doorntjes : ga vooral door! :-) fijne voortzetting en groetjes en liefs van Johan en Christien x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Ben en Ad!!!!!! Leuke foto s...en verhalen natuurlijk! Ja,ook wij volgen jullie al een jaartje! Erg leuk.
  Groetjes uit t verre oooo zooo mooie Groesbeek!! Patricia(KOUWS) Rudy,Skip en Finn

  BeantwoordenVerwijderen